WECU Loan Center

  • Location: Bellingham, WA
  • Client: Whatcom Educational Credit Union
  • Size: 9,000 SF

This two story facility is Whatcom Educational Credit Union Commercial and Residential Loan Department’s new home. The building opened January of 2007 and has received LEED Gold certification.

The new facility has 15 private offices, supported by an open office and file records room. The staff lounge and “green roof deck” are just a few of the many benefits the building offers to its occupants. Members are greeted within a two-story atrium, flooded by daylight reflected from an inverted pyramidal ceiling.

The exterior of the building is clad in brick masonry, aluminum composite panels, and a curtain wall glazing system. The onsite parking is paved with both pervious concrete and concrete pavers as part of the enhanced storm water treatment and detention system. The auxiliary parking lot, located on an adjacent parcel, utilizes impervious concrete which sheet drains into “rain gardens” which provide onsite storm water treatment and detention.

The Loan Center represents WECU’s devotion to their employees, members, and community by building a comfortable work environment that is energy efficient and environmentally friendly.

Projects in Office / Medical / Retail